Tantecs SpinTEC

You are currently viewing Tantecs SpinTEC

Et længerevarende udviklingsforløb har resulteret i en besparelse på 22 dele fra version 1 til version 4. Med 3D print sparer Tantec penge på reservedele, samtidig med at det er muligt at få produceret emnet mere effektivt.

Tantec er Guld medlem hos IBA Nexttech, hvilket gjorde det muligt for mecanical engineer hos Tantec, Jens Withen, i en længere periode at sidde ved IBA Nexttech en hel dag om ugen. Her fik han en masse viden om de forskellige maskiner og teknologier, men det der for alvor blev ændret på, var hans tankegang. 3D print åbnede op for en masse nye muligheder, og pludselig fik Jens ideen til et helt nye design på spinTEC’en som han havde designet flere år forinden.

”Den første periode hos IBA Nexttech lærte jeg om de forskellige teknologier. Hvad der findes af materialer, hvor printer man hvad, hvor kan man få det printet henne, hvad er fordelene og begrænsningerne. – at få opbygget min viden og så var det med den viden i bagagen at jeg kunne begynde at kigge på Spintec’en”

Jens Withen, Mecanical engineer at Tantec

 

Det oprindelige design havde både fordele og ulemper. En fordel ved konstruktionen var, at den var justerbar. Dette var dog samtidig en ulempe, da to dele af maskinen skulle justeres på præcis samme måde, ellers kom der ubalance og rystelser i maskinen. Et andet problem var lufttilførslen, som var ujævn grundet udformningen på emnet og nogle udfordrende tolerancer.

Dette løste Jens med 3D print, hvor han samtidig sparede mange dele væk, da konstruktionen nu krævede en del mindre. Derudover blev lufttilførselen kraftigt forbedret, da lufthullerne nu er fremstillet direkte i emnet, med en udformning som kun er mulig med 3D print. Udover overstående fordele opdagede Jens også en stor procesmæssig fordel, da processen fra design til færdigt produkt blev væsentligt forkortet med 3D print.

SpinTEC’en er på nuværende tidspunkt blevet 3D printet i 4 af versioner, hvor flere forskellige dele løbende er blevet bygget ind i designet..

 

”3D print løser ikke alle problemer, men i den rette sammenhæng der giver det rigtig god værdi, hvor man eksempelvis kan slippe for at have mange penge bundet i lager og samtidig kan man mindske leveringstiden markant”.

Jens Withen, Mecanical engineer at Tantec
SpinTEC’ens udvikling fra version 1, som er traditionelt fremstillet, til version 5 i 3D print