Vores logo

Da 3D-printcentret Nexttech blev en del af IBA som videninstitution i sommeren 2020, blev der brug for et nyt logo. Med det nye navn IBA Nexttech, skulle der indgå elementer fra Nexttechs gamle logo og IBA’s nuværende logo.

IBA udskrev en konkurrence og fik flere gode bud – blandt andre fra IBA’s egne studerende. Det blev da også en studerende, der fik den bedste idé, for da den 22-årige spanier, Lorenzo Rodriguez, præsenterede sit forslag, slog han alle konkurrenter af banen.

Den unge multimediedesignstuderende har tegnet IBA’s logo som en kube og så i Nexttechs farver grøn og blå. Og under kuben har Lorenzo skrevet Nexttech med tydelige versaler, hvor der fortsat er blevet plads til legen med de to t’er, som står tæt.

Præmien i konkurrencen, hvor syv nuværende og tidligere studerende kom med gode bud på opgaven, var en 3D-figur af sig selv. Så Lorenzo blev 3D-scannet, og modellen af ham blev printet i miniature. 

Læs hele historien her >>

Konkurrencen har været en stor oplevelse for Lorenzo

Selv de beige lærredsbukser har de rette folder ved knæene, pointerer Lorenzo, mens han nærstuderer figuren af sig selv. Han holder den 22 centimeter høje mand forsigtigt op foran sig og betragter ham indgående.

Direktør Karsten Friis Hansen fra IBA Nexttech forklarer ved siden af, at 3D maskinen, som figuren er printet ud på, kan have lidt svært ved at gengive den sorte farve. Så Lorenzos ellers så knaldsorte hår er kommet til at se en anelse mere gråt ud, end hvad rigtigt er.

Det virker nu ikke til at ødelægge Lorenzos glæde for sin gave. En 3D printet figur af sig selv.

En gave – som han har fået, fordi han vandt konkurrencen for det bedste forslag til IBA Nexttechs nye logo. Udskrevet i en konkurrence, fordi Nexttech er blevet en del af videninstitutionen IBA. 

Læs hele historien her >>