3D printere hos IBA Nexttech

Se det tilgængelige udstyr, 3D print teknologier og 3D print materialer

Udstyr

Hos IBA Nexttech får du adgang til det bedste 3D print udstyr til industriel produktion inden for de mest kende 3D print teknologier. IBA Nexttech råder også over relevant efterbehandlingsudstyr, som kan have stor indflydelse på det færdige resultat.

Vi har et tæt samarbejde med både vores leverandører og vores medlemmer, og flere af dem har maskiner stående. Dette skaber en stor værdi for IBA Nexttechs medlemmer, da dette samarbejde gør det muligt for os at have den nyeste teknologi til rådighed. Vi får løbende flere printteknologier og et større udbud af forskellige materialer.

Ønsker dig og din virksomhed at besøge IBA Nexttech og se vores 3D printerpark, så kontakt os endelig.

METAL X fra Markforged, som befinder sig hos IBA Nexttech, er den første metal 3D printer i Norden, som gør brug af ADAM (Atomic Diffusion Additive Manufacturing) metoden. Med METAL X er det muligt at printe kompliceret metalemner på meget kort tid, disse emner kan printes med honeycomb struktur. Det gør emnerne meget stærke i forhold til vægt.

Maskinen er udlånt af:

Figure 4 er den nyeste DLP printer fra 3D Systems. Figure 4 printer med en fantastisk hastighed. Des korte produktionstid gør det muligt at have plastemner i hånden efter bare nogle få timer. Dette er med til at gøre design af nye emner meget hurtigere. Med Figure 4s høje nøjagtighed egner den sig både til prototyper og produktion inden for små plastemner og smykker.

Maskinen er udlånt af:

ProJet MJP 2500 Plus serien er den nyeste type af MultiJet printere fra 3D Systems. Den udmærker sig ved at være en printer, der er let tilgængelig, har høj detaljegrad, samt et spændende udvalg af materialer. ProJet 2500 Plus bliver ofte brugt i forbindelse med prototyper som: Konceptmodeller, forme til silikonestøb og målefixture.

To maskiner – heraf er den ene udlånt af PLM Group og den anden tilhører IBA Nexttech:

HP 5200 er en produktionsmaskine, som bruger MJF teknologien. Denne printer er særdeles velegnet til masseproduktion og har forskellige materiale muligheder, som kontinuerligt udvides. HP 5200 er desuden en af de mest økonomiske printere, sammenlignet med printere i samme klasse.

Maskinen er udlånt af:

3DWOX fra Sindoh er en FDM 3D printer med mange anvendelsesformål. Den adskiller sig ved at være opbygget i en lukket kasse med ECO filter. Det gør, at den kan stå i kontormiljøer og klasseværelser uden at afgive giftige emissioner. Sindoh 3DWOX er en plug ‘n’ play printer og er et udmærket valg til at komme i gang med.

Maskinen er udlånt af:

X7 fra Markforged er en FDM 3D printer, som printer emner i PA eller Onyx. På Markforged X7 er der mulighed for at forstærke sine emner med enten fiberglas, varmestabilt fiberglas, kulfiber eller Kevlar®. Markforged X7 bliver ofte brugt til at printe: Gribere til robotter, værktøjer til produktion og bløde bakker.

Maskinen er udlånt af:

Markforged Mark Two

Markforged Mark Two er en FDM 3D printer, som printer emner i PA eller Onyx. På Markforged Mark Two er der mulighed for at forstærke sine emner med enten fiberglas, varmestabilt fiberglas, kulfiber eller Kevlar®. Markforged Mark Two bliver ofte brugt til at printe: Gribere til robotter, værktøjer til produktion og bløde bakker.
Maskinen er udlånt af:

HP jet fusion 580 er en MJF Printer fra HP, som især anvendes til fremstilling af funktionelle prototyper. Det unikke ved denne printer er, at der er mulighed for at farve emnerne under printning. HP jet fusion printer i termoplastiske materialer PA12.

Maskinen er udlånt af:

DyeMansion Powershot S​

Den automatiserede, mekaniske Powershot S yder den mest effektive processering på markedet, for at opnå den bedste finish på slutdele. Løsningen giver et unikt mat-skinnene udseende og en behagelig berøringsflade for langt størstedelen af de 3D-printede dele. Den fjerner ikke noget materiale, og den virker perfekt på hårdt plast som PA12 eller PA11 på tværs af alle former. Med en cyklustid på kun 10 minutter, og kapaciteten til en mellemstor konstruktion per kørsel, så er Powershot S meget rentabel. Ved at benytte den automatiserede PolyShot Surfacing, i stedet for tidskrævende og slibende metoder som tromling, så øges produktiviteten og kvaliteten af delene betragteligt. 

Powershot S er baseret på teknologien PolyShot Surfacing (PSS). Via trykluftsstød skydes granulat afsted, hvor det udjævner spidser og lavpunkter, så delens gennemgående kvalitet er ens. Hulrummene lukkes i processen, hvorved resultatet er en væsentligt forbedret, ensartet overflade. Dette er i særdeleshed vigtigt i forhold til de efterfølgende processeringstrin, såsom kemiske farvningsteknikker i vandbad. Farverne fremstår langt mere tro i forhold til dets ophavsmateriale.      

Maskinen er udlånt af:

DyeMansion DM60

Farvning af 3D-printet plastik var tidligere en manuel, ukontrollerbar proces. Med DM60 er dette blevet en industriel proces, som er nem at anvende for brugeren, og som kan blive gentaget når som helst. Kraften ligger her i farvepatronerne, som produceres af basismateriale, finish og den ønskede farve. Som bruger af DM60 kan du drage nytte af den største farvedatabase. Udover de over 170 RAL og standardiserede farver, så giver vi dig ligeledes muligheden for at tone dine egne farver – fra firmafarver til sæsonbestemte trend-farver og individuelle hudfarver. The fuldautomatiske rensningsprogram i DM60´eren giver brugeren mulighed for hurtigt at skifte mellem farver. 

DM60´s farveløsning har en cyklustid på kun 150 minutter, hvilket betyder, at du kan have helt færdige dele på få timer. Farvepatronerne kommer i fire forskellige størrelser, afhængigt at opgavens størrelse. Disse er udstyret med en RFID-chip, som overfører alle processens parametre til DM60´eren. Se videoen for at lære mere om farvningsprocessen. 

Maskinen er udlånt af:

DyeMansion Powershot C

Ved at bruge DyeMansion Powershot C kan op til 75% af et større SLS eller MJF-print blive renset på kun 10 minutter. Rensningstiden og personaleomkostningerne kan derfor reduceres betydeligt og herved øger man effektiviteten. En konfigurabel timer gør, at partier og dele løbende processeres meget hurtigere. Ved at investere i en automatiseret rensningsmaskine som DyeMansion Powershot C, så kan man erstatte op til fire sandblæsningssystemer. Udover de lavere driftsmæssige omkostninger, så spares investeringsomkostningerne også i forhold til, at investerings- og vedligeholdelsesudgifterne kun omfatter en maskine.

Sammenlignet med manuelle sandblæsningsskabe, så er DyeMansion Powershot C udstyret med en roterende kurv og produceret i rustfrit stål. To simultane sandblæsningsrør, som er placeret lodret i forhold til den roterende kurv og delene deri, fjerner det overskydende pulver på en effektiv måde. En fastsat distance mellem delene og sandblæsningsrørene sikrer gentagelige resultater uden at gøre skade på delene i processen.        

Maskinen er udlånt af:

Luk menu