Interacoustics 3D printede værktøj for silikone-støbning

You are currently viewing Interacoustics 3D printede værktøj for silikone-støbning
Silikone-pakningen placereres i audiometeret for at beskytte

Tiden var en vigtig faktor i fremstillingen af 3D printede værktøjer for silikone-støbning.

Et af IBA Nexttechs medlemmer, Interacoustics, kontaktede os, for at vi sammen kunne finde en løsning til et skærmproblem. Udfordringen for Interacoustics var, at de ikke længere kunne skaffe den samme skærmestørrelse, som de tidligere havde brugt i deres audiometer. Løsningen blev at fremstille en silikone-støbt pakning, der passede ind i deres audiometer. Silikonepakningen adapterede de eksisterende plastdele og komponenter til den nye skærmstørrelse uden at trykke skærmen. Den er dermed med til at absorbere tolerancerne imellem de forskellige mekaniske dele, hvilket gjorde det til en færdig løsning.

Interacoustics' audiometer
Interacoustics’ audiometer

Traditionelt vil dette være en lang proces. Ved at Interacoustics kontaktede NEXTTECH, tog det under en uge for at have 10 koncept-godkendte prototyper, som Interacoustics kunne teste i deres audiometer ved deres kunder.

”IBA Nexttech reducerer tiden til at designe og ”time to marked”. I forhold til værkstøjsændringer for traditionel plaststøbning – kunne vi her hurtigt og med lave priser per forsøg, afprøve flere retninger rent designmæssigt.

Søren Schelhase, Technical Product Engineer, Sustainable Engineering

Processen med støbningen af silikonepakningen forgik ved, at vi hos IBA Nexttech printede en støbeform med MJP-teknologi (Multi Jet Printing) på vores ProJet MJP 2500 plus 3D printer. Vi printede i en akrylbaseret resin, der er meget velegnet til formværktøjer for silikonestøb. Vi brugte en teknologi, hvor der er mulighed for en meget høj detaljeringsgrad. Selve støbningen blev med to komponenter silikone, som er klar til brug efter en time.

”Vi endte med at bruge 3D teknologien til at printe en støbeform, som vi kunne bruge til at støbe emner i silikone efterfølgende. Den to-trins raket gav en ny dimension til 3D print, hvor vi tidligere har printet det ønskede emne direkte. Men på den her måde kan vi støbe emner i materialer, som normalt ikke er muligt i 3D print”.”

Søren Schelhase, Technical Product Engineer, Sustainable Engineering

Kontakt endelig IBA Nexttech, hvis du vil vide mere om denne teknologi eller fremstillingsmåde.