3D-printet dæksel sikrer frostfri låse

You are currently viewing 3D-printet dæksel sikrer frostfri låse

3D-printet dæksel sikrer frostfri låse, når Koldings hjemmehjælpere kommer på besøg.

Hvis man har en ældre bil, kender man måske situationen: I løbet af natten er billåsen frosset til, og så står man prisgivet med sin nøgle i hånden og kan ikke komme videre.

Samme problem møder af og til hjemmehjælperne hos Kolding Kommune. Her er det låsen i den særlige nøgleboks, som nogle gange fryser til is hen over vinteren. Nøgleboksen er blandt andet sat op hos sengeliggende borgere, der ikke selv kan komme ud og åbne døren. Hvis nøgleboksen er frosset til, bliver hjemmehjælperen forsinket på sin rute, hvilket er til gene for både den ansatte og den borger, som venter på besøg.

For at løse dette problem har IBA Nextech hjulpet Kolding Kommune med at få tegnet og specialfremstillet et unikt dæksel. Det kan monteres uden på nøgleboksen og beskytte mod vand – og dermed også mod frost.

  • Hidtil har vi ikke haft mulighed for at bestille et dæksel, som passede præcis til vores nøglebokse. Men så hørte jeg om de muligheder, der ligger i 3D-print. Jeg fik fat på IBA Nexttech, der hurtigt nåede frem til en løsning, fortæller Brian Vad fra Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen hos Kolding Kommune.

Med en 3D-printer kan man forholdsvis enkelt fremstille forskellige prototyper, indtil man når frem til en model, der sidder lige i skabet. Eller nærmere uden på skabet i dette tilfælde. Det gælder både, hvad angår form, farve og funktionalitet.

  • Med 3D-printeren kan vi forholdsvis hurtigt arbejde os frem mod den bedste løsning. Hvis der skal laves ændringer på en prototype, så kan vi rette til på computeren, og så kan printeren skabe en ny model i løbet af et par timer, forklarer Karsten Friis Hansen, der er direktør hos IBA Nexttech.

Læs mere om IBA’s industriel 3D-print uddannelse her.