Logovinder får sin præmie

You are currently viewing Logovinder får sin præmie
Lorenzo vinder en 3D print af ham selv efter en logokonkurrence hos IBA Nexttech.
Logovinderen, Lorenzo, står med 3D figur af ham selv. IBA Nexttech logo i baggrunden.

Logovinder får sin præmie

Selv de beige lærredsbukser har de rette folder ved knæene, pointerer Lorenzo, mens han nærstuderer figuren af sig selv. Han holder den 22 centimeter høje mand forsigtigt op foran sig og betragter ham indgående.

Direktør Karsten Friis Hansen fra IBA Nexttech forklarer ved siden af, at 3D-maskinen, som figuren er printet ud på, kan have lidt svært ved at gengive den sorte farve. Så Lorenzos ellers så knaldsorte hår er kommet til at se en anelse mere gråt ud, end hvad rigtigt er.

Det virker nu ikke til at ødelægge Lorenzos glæde for sin gave. En 3D-printet figur af sig selv.

En gave – som han har fået, fordi han vandt konkurrencen for det bedste forslag til IBA Nexttechs nye logo. Udskrevet i en konkurrence, fordi Nexttech er blevet en del af videninstitutionen IBA.

Lorenzo Rodriguez er født på Lanzarote – nær La Santa Sport, som mange danskere kender. Til trods for sine 22 år har Lorenzo allerede nået at rejse en del rundt i verden. Og de seneste 18 måneder har han boet i Kolding og læst på IBA. Han har i dagens anledning taget det samme tøj på, som den dag, Karsten tog ham med til Vejle, så han kunne blive scannet. En oplevelse, der ligesom så meget andet i logokonkurrencen, har været helt ekstraordinær for Lorenzo. Pludselig stod han i en maskine, som kunne fotografere ham med 96 kameraer og sy dem sammen til en 3D-fil.

Hjemme i Kolding kunne Karsten herefter bruge sin HP 580 Colour printer, som printer i nylon, til at printe figuren ud på. Og så var den klar til at blive overrakt til den stolte vinder.

Passionerede Lorenzo er netop nu i praktik i 12 uger hos Spekva i Kolding, som er en af Europas førende producenter af træbordplader. Praktikken er en del af Lorenzos toårige uddannelse som multimediedesigner på IBA.

Siden det blev offentliggjort, at Lorenzo har vundet logokonkurrencen og designet IBA Nexttechs nye og flotte logo, har den 22-årige spanier følt sig helt berømt. Han fortæller, at han får så mange kommentarer fra folk, som han slet ikke kender. Og på gangene på IBA er han blevet stoppet af andre studerende og undervisere og rost for sin unikke idé.

Så hvis han skal komme med et godt råd til andre studerende, så lyder det: Husk at tænke anderledes – og forfølg de skæve og skøre ideer, I får.

Rådet er hermed givet videre.