Viser figurer printet i 3D primt materialet termoplast. Figurerne er af Anders og Karsten.

FØRSTE HP FARVEPRINTEDE EMNE I NORDEN

I maj 2019 blev en ny 3D printer installeret i NEXTTECHs lokaler og efter et besøg fra PLM groups tekniker, kører farveprinteren nu for alvor. Det specielle ved lige netop denne printer, er at den farveprinter emnerne direkte i maskinen i materialet PA12 (nylon).

”Maskinen åbner op for helt nye muligheder indenfor 3D print, hvor man ikke kun ser på design, men også på funktionalitet. Det termoplastiske materiale gør det muligt at printe emnerne med f.eks snap løsninger.”

Karsten Friis Hansen, Direktør, NEXTTECH

3D printeren som det drejer sig om, er en HP Jet Fusion 580 Color  Denne printer benytter sig af Multi Jet Fusion(MJF) teknologien. Emnerne bliver printet i meget stærkt termoplastisk materiale også kaldet nylon. Materialet gør at emnerne kan opnå en fleksibilitet, hvormed det er muligt at teste emnernes funktionalitet. Samtidig gør muligheden for at printe i farve, at designet kommer tydeligt til udtryk. Denne kombination af design og funktion er, hvad der gør emnerne fra denne printer unikke.

Som det ses af ovenstående billede, er det muligt at opnå en høj detaljegrad med printeren, samtidig med at der spares tid på at farve emnerne, da dette bliver gjort under produktionen. Figurerne på billedet er 20 cm høje. 

Printeren er ejet og leveret af PLM group, men står fast i NEXTTECHs lokaler.

Ønsker du at vide mere, eller ønsker du at besøge NEXTTECH og se printeren, er du altid velkommen til at kontakte Karsten på +45 25 36 37 22 eller på kfh@nexttech.dk