Sanovos silikone sugekop

You are currently viewing Sanovos silikone sugekop

Sådan kom vi fra ideen med at printe sugekoppen til i stedet at printe støbeformen

IBA Nexttech har i samarbejde med virksomheden Sanovo udviklet en sugekop i silikone. Egentlig var Sanovos idé at 3D printe en sugekop, men teknologien satte sine begrænsninger. Derfor udviklede det sig til at undersøge mulighederne for, at 3D printe en støbeform, hvor sugekoppen kunne støbes i.

Sanovo er en af de førende virksomheder indenfor Turn-key-anlæg til ægproduktion. Sugekoppen skal kunne løfte ægget fra ét sted til et andet samtidig med, at ægget undersøges for blandt andet kønnet af kyllingen. Derfor var der høje krav til sugekoppen og dermed også støbeformen, vi skulle 3D printe.

Vi var nervøse for, om projektet ville lykkes. Dels på grund af at sugekoppen har en meget kompliceret geometri. Dels de høje krav, der er til præcision for at få fine/glatte overflader i formene. Efter et intenst samarbejde og adskillige prototyper lykkedes det, og resultatet var imponerende.

Vi valgte at printe formene på vores ProJet 3600 Max. Den opfylder vores krav til præcision, og vi opnår det allerbedste resultat – både med hensyn til de printede forme og de efterfølgende silikonestøb. Formene er printet i acryl.

”IBA Nexttech er meget åbne overfor at indgå i samarbejder og udviklingsprojekter. For os betyder det, at vi ikke skal investere i opbygningen af egne faciliteter og kompetencer.”

Designingeniør (R&D) Martin Sørensen, Sanovo Technology Group