Test af nyt varmeresistent materiale

You are currently viewing Test af nyt varmeresistent materiale

Test af nyt varmeresistent materiale

Vi har testet et nyt plastikmateriale fra 3D-Systems til vores Figure 4® printer: High Temp 150c FR Black. Denne plasttype er kendetegnet ved sin høje varmeresistens (UL94 V0), da det kan holde til temperaturer helt op til 150 grader celsius. Dette gør det særligt egnet til emner, der regelmæssigt udsættes for høj varme, som covers til printplader og andre dele, som bliver udsat for høje temperaturer. Materialet er testet til både indendørs og udendørs brug.  

Når vi får nye materialer og teknologier til rådighed, så handler det i højeste grad om at prøve det af så vi kan rådgive vores medlemmer og studerende bedst muligt. IBA Nexttech har altid 3D-printede eksempler, så vores medlemmer og studerende kan se nøjagtig, hvilke fordele der er ved de forskellige 3D-printteknologier.

Ved første design ville vi forsøge at printe et USB-stik for at se, hvor fine detaljer der kunne printes ned på en relativt lille overflade. Og hvilken bedre måde at gøre dette på, end at printe et billede af sit eget ansigt ned på overfladen af USB-stikket.

Ved andet design blev coveret lavet med et gitterdesign over hele overfladen, hvor IBA Nexttechs navn og logo blev fremhævet over gitteret. Dette er med til at give stikket gennemsigtighed, hvor det er muligt at se de interne dele samt lave et design, hvor USB-stikket lyser op, når det sættes i brug.

Formålet har i høj grad været at vise, hvor fine og specifikke detaljer Figure 4® har mulighed for at printe i mange forskellige plastmaterialer. Da vi fik maskinen for nogle år siden, var det meget begrænset hvilke materialer der var mulighed for at printe på maskinen, men siden hen har vi fået et langt større sortiment af materialer der kan bruges, med mange forskellige applikationer, bl.a. Medico, automotive m.m.

Har du lyst til at lære mere om denne teknologi, så kan du læse mere her.