Seks 3D printede figurer i lysegrå, mørkegrå, sort og multifarvede.

Hjælp til prototype, produktoptimering & topologioptimering

Vi bidrager til at forbedre din virksomheds konkurrencevne

Få visualiseret din ide med en prototype

Hos IBA Nexttech bidrager vi til at udvikle jeres prototype, uanset hvor langt I er i processen. Vi kan  hjælpe med visualisere og konstruere prototyper, så I får det bedst mulige produkt. Vi har stor erfaring inden for området og kan også hjælpe med at designe produktet. Alle prototyper, som bliver udviklet i samarbejde med IBA Nexttech, er udarbejdet med stort fokus på det endelige produkt. Dette ses både i maskinvalg og materialevalg, hvor vi gør en stor indsats for at vælge det, som optimerer din prototype bedst muligt.

” ”IBA Nexttech har været en stor fordel for vores udvikling. De har hjulpet os med at udvikle vores prototype langt hurtigere end, hvis vi valgte den normale vej. Det har betydet, at vi kunne teste løsningen langt hurtigere på markedet.”

Produktudvikling tilpasset dig og din virksomhed

Vi er med dig og din virksomhed i hele produktudviklingsprocessen. Vi møder jer i øjenhøjde og snakker sammen om, hvordan vi udvikler jeres produkt bedst muligt. Ved at benytte jer af 3D-print opnås andre muligheder end ved almindelig produktion. Denne teknologi gør det bl.a. muligt at lave bevægelige dele direkte i printet, hvormed der kan spares tid på samling og rengøring af dele. Desuden giver 3D-print stor designfrihed, da det er muligt at printe stort set lige, hvad man kan forestille sig.

Illustration af samarbejde omkring 3D print. Fra idéudvikling til færdigt produkt.

Fra ide til produkt

"Udviklingen af produktet er lavet med hensyn til, at den skal kunne sprøjtestøbes i fremtiden."

Vi kan hjælpe med at gøre din ide til virkelighed. Dette gjorde vi eksempelvis for dyrelæge Nicolaj Agger, som gik fra en skitse på et stykke madpapir til prototype. Og det på kun 14 dage. Ydermere hjalp vi med at skaffe dele, som ikke skulle printes, ved at gøre brug af vores omfattende netværk.

Denne case er et godt eksempel på, hvordan vi kan hjælpe med at realisere og optimere dit produkt. Vi kan hjælpe dig uanset, om du er nystartet iværksætter eller har en større virksomhed med mange ansatte. Mulighederne med 3D-print er næsten uendelige, så hvis du har en ide, så kontakt os endelig.

 

3D-print bidrager til produktionsoptimering

Ved at benytte 3D-print teknologierne er det muligt at produktionsoptimere. Dette opnås f.eks. på tid og økonomi. Det er muligt at få et hurtigere udviklingsforløb med 3D-print, hvilket får produkterne hurtigere på markedet. Dette var tilfældet for Aguardio, som du kan læse her.

Økonomisk er der også meget at hente, når der 3D-printes. Det er mindre spild på råvarer og mindre lagerbinding. Desuden gør IBA Nexttech det muligt for medlemmer at benytte mange forskellige 3D-print teknologier. Dermed kan de investere mindre i produktionsudstyr og opnå en bedre pengestrøm.-

Hurtigere udviklingsforløb

Mindre spild på råvarer

Stor designfrihed

CUSTOMIZED emner

Mindre lagerbinding

Hvad er topologioptimering?

Topologioptimering er en teknologi som begynder at blive brugt en del i industriproduktioner. Topologioptimering går kort sagt ud på at spare vægt i mekaniske konstruktioner. Dette opnås ved at benytte en computerbaseret metode til design af emnerne. Computeren tænker design på en anden måde end mennesker, hvorfor det er muligt at designe emnerne på en helt ny måde. Samtidig er det muligt at få computeren til at indregne krav til emnernes styrke, så det stadig er muligt at have en tilpas stærk og sikker konstruktion. Denne teknologi benyttes i særdeleshed i flyindustrien, hvor vægt er essentielt for brændstofforbrug og dermed CO2-udledningen. Andre industrier, som kommer til at få nytte af denne teknologi, er eksempelvis robot-. drone- og vindmølleindustrien, på grund af de store vægtoptimeringsmuligheder.

Illustration af topologioptimering
Foto af Altair solidThinking

Topologioptimering og 3D

Hos IBA Nexttech arbejder vi på at kunne hjælpe din virksomhed med topologioptimering, da dette er anvendeligt i mange industrier. Derfor forsker vi i, hvordan vi bedst muligt kan kombinere topologioptimering og 3D-print, så de giver værdi for forskellige industrier. Vi bruger vores indsamlede viden til gavn for dig og din virksomhed.