Populært seminar hos IBA Nexttech – stor interessse for 3D-teknologi

You are currently viewing Populært seminar hos IBA Nexttech – stor interessse for 3D-teknologi
Seminar hos IBA Nexttech. Personer får vist maskine til overflade efterbehandling

Populært seminar hos IBA Nexttech - stor interessse for 3D-teknologi

3D-print er i konstant fremgang, og den seneste udvikling på området er i høj grad noget, der interesserer både store og små virksomheder. Det viste sig også på IBA Nexttechs seminar, hvor 28 deltagere fra LEGO, Grundfos, Interacoustics og mange andre virksomheder lyttede, kiggede og stillede nysgerrige spørgsmål. Der blev også netværket og delt viden med andre eksperter og interesserede inden for 30- print.
 
Seminaret havde særligt fokus på overfladebehandling med DyeMansion-printere, der kan gøre de 3D-printede emner ensartede, flotte og farverige. Og det er eftertragtet og interessant for mange virksomheder. Uden overfladebehandling har mange 3D printede genstande en speciel overflade, der sætter nogle begrænsninger for, hvor de kan bruges.

– Det var en rigtig god og intens dag, hvor vi virkelig gik i dybden. Lige dette seminar var i høj grad rettet mod virksomheder, der allerede er ret langt fremme inden for 3D-print og klar til at gå skridtet videre. Vi fik delt en masse viden og vist teknologien frem, siger IBA Nexttechs direktør, Karsten Friis Hansen.

En af deltagerne var Søren Schelhase fra den store Middelfart-virksomhed Interacoustics. De leverer audiologisk udstyr og til blandt andet sygehuse, ørelæger og virksomheder. Udstyret bruges til at måle hørelse.

– Det har været et rigtig fint seminar. Det var spændende at høre om seneste udvikling og se, hvordan andre virksomheder har brugt teknologien. Vi har fået nye input og inspireret hinanden, og det giver også meget, siger Søren Schelhase.

Også Jacob Nøhr Vangsgaard, der er selvstændig med virksomheden Tech Assist, fik en masse med hjem fra seminaret.

– Det var godt at høre mere om den nye teknologi, for det er et skridt i en spændende retning. Med den rette overfladebehandling kan vi i stigende grad bruge 3D-print til mere end prototyper, siger Søren.

Seminaret blev afholdt i samarbejde med PLM Group og Danish AM Hub samt DyeMansion, der præsenterede sine maskiner og teknologier.