Nexttech er godt i gang med 3D metal print

Vores samarbejde med Sjølund A/S har resulteret i, at NEXTTECH har fået Nordens første metalprinter af sin slags.

NEXTTECH/vi har siden februar 2019, hvor metalprinteren blev taget i brug, haft stor succes med at printe til de første kunder. At vi har fået denne metalprinter til centret, åbner helt nye mulighed for mange danske virksomheder.

Metal X printeren er fra Markforged, og er den første af sin slags i hele Norden. Printeren bruger teknologien ADAM, som står for Atomic Diffusion Additive Manufacturing.  Det er en helt ny måde at printe metal på, og kan give meget store fordele i forhold til traditionel fremstilling. Samtidigt kan emnerne laves, så det kan give en stor reduktion i vægten. Det gøres ved, at den indvendige struktur har form som en honeycomb/bikage. Netop denne mulighed, kan være vigtig for mange produkter.

Printeren blev demonstreret ved et seminar den 7. marts 2019, som NEXTTECH afholdte i samarbejde med PML Group. Tilslutning til seminaret var utrolig stor, og virksomheder fra hele landet var repræsenteret. Det fortæller også lidt om, at det er en printer, som virkelig kan få en afgørende betydning, for mange små og mellemstore virksomheder.

Er du teknik-nørd ligesom os, kan du finde mere information om vores printere lige her.